Изказваме своята благодарност на г-жа ЦВЕТАНА АНГЕЛОВА за несекващите й спомени за красивото минало на нашия град

 

 

НАЙ-СВЕТЛИЯТ ПРАЗНИК

 24 МАЙ

 

            На този ден по стара традиция ние учениците от по-старото поколение при  училище „Летец Христо Топракчиев”, излизахме да берем цветя за венци за училището и за братята Св. Св. Кирил и Методий.

            Днешният „Нов квартал” на Божурище беше поле залято от красиви червени божури и бели маргарити. Невероятна красота! Беряхме цветя, радвахме се на природата, пеехме песни и правехме чудни венци.

            Легендата гласеше, че червените божури са от кръвта на загиналите герои по-време на войната.

            Не случайно Божурище е скъпо на всеки Божурчанин. За това честваме всяка година „Празника на Божура и цветята”, организиран от общината, читалището и училището.

            Да не забравим да споменем и светлия празник 24 май, нашите първородни учители, които ни научиха да четем и пишем най-хубавите думички /мамо, обич,  прощавай, целувам ти ръка/, научиха ни да гледаме и да видим слънцето в живота.

 

            Дълбок поклон пред г-жа Гайдарова, г-жа Качулева и всички любими учители. Простете ни!

           

Честит празник на всички ученици завършили училище „Летец Христо Топракчиев”. На всички преподаватели с пожеления да възпитат достойно поколение на скъпата ни България!

 

 

Цветана Ангелова

 

 

 

 

Благодарим Ви госпожо Ангелова! Бъдете все така всеотдайна в обичта си към родния град, която да предадете и на тези след Вас!

Анкета