На 10 септември 2022 г., се състоя най-голямото фолклорно събитие на територията на Община Божурище – VI-ти ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ ЗА НАРОДНИ ПЕСНИ И ТАНЦИ “ОКНИ, ПА ТРОПНИ”!
Събитието се проведе в с. Пролеша, на изцяло ремонтирания и новоизграден площад на центъра на селото, обособен със самостоятелна сцена за изяви, алеи, растителност и зелени площи. Така Читалището, задният двор, изградената детска площадка със зона за игри и площадът са една нова, напълно обособена част. Бързахме и буквално последната седмица преди събитието, всичко бе изпипано до последен щрих върху центъра, за да може жителите и гостите да се насладят на атмосферата и новата визия на тази част на селото. До края на месец октомври и пътят ще бъде готов, така че, очакваме все по-силни, идващи емоции и събития в село Пролеша!
Фолклорният ден донесе не само емоции, а и дух на българщина, много танци от състезателен характер и раздаване, както на сърце, така и на душа!
Домакин на събитието беше НЧ „Светлина 1924“ в лицето на читалищното настоятелство, кметът на с. Пролеша и не на последно място – Община Божурище – спонсор на събитието и съорганизатор.
Община Божурище благодари лично на включилите се в подготовката на фестивала, защото този труд е много голям и от различно естество.
В ПРОГРАМАТА СЕ ВКЛЮЧИХА:
🎤ВОДЕЩ: Анета Вълканова
ОФИЦИАЛНИ ГОСТИ:
НЧ „Арсени Костенцев 1980“
С. Изгрев, обл. Благоевград
ГОСТИ – ИЗПЪЛНИТЕЛИ:
☑️ “Бейби Хороводчета” гр.София
☑️ТК “Животвор” с. Пролеша
☑️ГНХ “Аидара” с. Изгрев
☑️ ГАФ “От извора” с. Григорево
☑️ТК “Райна Княгиня” гр. София
☑️ФК “Заведи оро” гр. София
☑️ ТК “Пъстра китка” гр. Банкя
🎤 Певческа група с. Рилци
☑️Юношески ТС с. Владая
☑️ТК “Фолклорен пъзел” гр. Перник
☑️ Димитър Лукарски
☑️ Танцов колектив ” Светлина” с. Владая
🎤 Мария Иванова
☑️ ТК “Хоп троп” гр. София
🎤Петя Антова кв. Малашевци
☑️ТК “Български перли” гр. София
☑️КНХТ “Хопни тропни” гр. София
🎤 Спаска Борисова и Венцислав Джаджаров с. Ресилово
☑️ ДТС Ритми гр. Костинброд
☑️ТС” Релакс” с. Петърч
☑️ Ансамбъл Люлин гр. София
Благодарим на всички за прекрасните емоции!